Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок чоловіку за сприяння діяльності терористичної організації

02 лютого 2023, 08:40

Великоносілківський районний суд Донецької області ухвалив вирок громадяну Х., який звинувачувався за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України.

Як зазначено у вироку, обвинувачений з березня по квітень 2022 року добровільно передавав представникам незаконного збройного формування та псевдоміністерства державної безпеки так званої «днр» через месенджер відомості із результатами особистих спостережень за військовими об’єктами Збройних Сил України, зокрема, він повідомляв про розташування особового складу, блокпостів, маршрути пересування українських військовослужбовців. 

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні не визнав, при цьому не оспорюючи обставин вчинення злочину. В судових дебатах зазначив, що, на його думку, його дії підпадають під ознаки складу злочину, передбаченого частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України, за що згоден нести покарання. У скоєному розкаявся.

За результатами судового розгляду суд визнав винним громадянина Х. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили.  

Речові докази у вигляді мобільного телефону після набуття вироку законної сили буде знищено.  

 

Довідково: Частина 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України

Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Великоновосілківський районний суд Донецької області