Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колегія суддів проявила принципову позицію відносно підозрюваного у вчиненні смертельної дорожньо-транспортної події

14 листопада 2017, 17:01

52-річний рівнянин М. підозрюється у вчиненні аварії 4 листопада 2017 року в селі Біла Криниця, що неподалік Рівного. В результаті наїзду автомобілем «BMW Х5»  дві жінки, 29 і 38 років, які переходили дорогу на дозволений для пішоходів сигнал світлофору, від отриманих тяжких тілесних ушкоджень загинули на місці події.

6 листопада 2017 року слідчий суддя Рівненського міського суду підтримав клопотання слідчого про обрання підозрюваному, який на момент вчинення кримінального правопорушення перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння і з місця наїзду на жінок зник,  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб, без права внесення застави.

Захисник підозрюваного оскаржив ухвалу слідчого судді від 6 листопада 2017 року до Апеляційного суду Рівненської області. Адвокат, крім того, звернувся до суду з клопотанням направити громадянина М. на медичне обстеження, оскільки той є інвалідом ІІІ групи довічно і потребує допомоги лікарів. А також переконував суд змінити громадянину М. запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт, оскільки той сприяє досудовому розслідуванню, щиро розкаявся у вчиненому й готовий відшкодувати матеріальну і моральну шкоду рідним загиблих. 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Рівненської області клопотання захисника про направлення громадянина М. на медичне обстеження  відхилила.

Заслухавши учасників судового розгляду, а також взявши до уваги обставини вчинення тяжкого злочину, суд апеляційної інстанції проявив принципову позицію, залишивши ухвалу слідчого судді Рівненського міського суду без змін, апеляційну скаргу захисника підозрюваного — без задоволення.

Рівнянин М. перебуватиме в СІЗО до 3 січня 2018 року.  

Джерело

За повідомленням прес-служби суду