Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продемонструвала конструктивну позицію під час узгодження проєкту Державної антикорупційної програми

03 лютого 2023, 14:43

На цьому акцентував увагу член Вищої ради правосуддя Олександр Сасевич, коментуючи внесення Національним агентством з питань запобігання корупції до Уряду доопрацьованого проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки».

За результатами інтенсивних консультацій та зустрічей у проєкті Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки враховано позицію Вищої ради правосуддя.

За словами Олександра Сасевича, співпраця між органами під час підготовки засадничих документів, які визначають вектор розвитку країни на наступні роки, має вирішальне значення.

На його думку, ВРП спільно зі всіма учасниками розробки проєкту зроблено відповідальний крок, який сприяє наближенню України до набуття членства у Європейському Союзі.

Олександр Сасевич назвав знаковим те, що послідовна позиція Вищої ради правосуддя щодо вдосконалення проєкту Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки закріплена в першому рішенні, ухваленому Радою після відновлення її роботи у конституційному складі в січні 2023 року.

«Вища рада правосуддя має спільні з Національним агентством з питань запобігання корупції прагнення та мету – усунення корупційних ризиків у судочинстві, утвердження авторитету судової влади та виконання міжнародних зобов’язань України. Під час узгодження проєкту Державної антикорупційної програми на 2023–2025 роки члени Ради керувалися необхідністю дотримання балансу між запровадженням антикорупційних механізмів та забезпеченням реальних гарантій незалежності судової влади та суддів», – наголосив Олександр Сасевич.

Вища рада правосуддя