Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інтерв'ю голови Запорізького окружного адміністративного суду Олега Прудивуса (відео)

28 листопада 2022, 15:07

Голова Запорізького окружного адміністративного суду Олег Прудивус розповів Прес-центру судової влади України про те, як вплинула війна на організацію та умови роботи суду, з якими викликами та проблемами йому як очільнику суду довелося зіштовхнутися.  

«В час трагічних для України подій ми мобілізуємось, активно працюємо і сприймаємо всі виклики гідно і з бойовим настроєм. У нас дуже потужний інтелектуально і морально колектив. Ми згуртовані, один одного підтримуємо і надихаємо», - підкреслив він.

Олег Прудивус зазначив, що за результатами розглянутих від початку війни справ за позовами громадян і юридичних осіб приватного права до суб’єктів владних повноважень 83% позовів Запорізьким окружним адміністративним судом задоволено. Це свідчить про те, що суд в умовах війни на високому рівні виконує свої функції.

Водночас він звернув увагу на те, що досі невирішеним за законодавчому рівні залишається питання забезпечення належного рівня оплати праці працівників апаратів судів та закликав парламентарів ухвалити відповідний законопроект, адже доступ до правосуддя має бути гарантованим за будь-яких умов, і важливу роль у цьому відіграє апарат суду.

Голова суду також наголосив, що розмови про вкрай необхідне проведення судової реформи у час коли судді, ризикуючи своїм здоров’ям і життям здійснюють правосуддя у містах, де лунають вибухи, недоречні.

Олег Прудивус звернув увагу на потребу внесення законодавчих змін для гарантування виплат суддям, які захищають державу на фронті, саме суддівської винагороди, а не грошового забезпечення військовослужбовців.

Відео інтерв'ю можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/3ANkSTm

Прес-центр судової влади України