Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Будинку адміністративних судів збирають пластикові кришечки на протези для учасників АТО

28 серпня 2015, 16:18

 Шановні громадяни!


         Колектив Вінницького апеляційного адміністративного суду та Вінницького окружного адміністративного суду спільно з громадською організацією «Гармонія» запрошують усіх небайдужих приєднатися до збору кришечок від пластикових пляшок на виготовлення протезів для захисників нашої держави.

Перший вклад у збір кришечок зробив Благодійний Фонд «Подільська громада». Відтепер і Ви можете долучитися до цієї справи.

Зібрані кришечки згодом дробитимуть в гранули і використовуватимуть як сировину на виготовлення протезів для учасників АТО. Дана акція водночас вирішить дві проблеми – соціальну та екологічну. Акція, що проводиться має підтримку Міністерства екології України. Зважаючи на масштаби акції, колектив ВААС та ВОАС закликає не бути байдужими та приєднуватися до збору кришечок. Щобільше добровольців візьмуть участь у цій справі, то більшій кількості постраждалих учасників АТО вдасться повернутися до нормального способу життя.

Приєднуйтеся до акції разом з адміністративною юстицією!

Довідково:
Загалом ідея провести таку акцію належить учасникам всеукраїнського проекту «Let's do it, Ukraine» та київському Благодійному фонду «ОВЕС».
Вони запровадили дуже просту схему: люди приносять у пункти прийому непотрібні кришечки з пляшок та пачок з-під напоїв, а активісти продають їх фірмам-переробникам. Отримані від виручки кошти спрямовують на придбання чи виготовлення протезів для учасників АТО.
Для переробки підходять:
- тільки від харчових продуктів (з-під води, газованих напоїв, соків, молока, йогуртів, олії тощо);
- будь-якого розміру;
- тільки чисті кришечки.

У такий спосіб українці зможуть допомогти учасникам АТО, а також одночасно сортувати домашні відходи, цим самим захистити від забруднення навколишнє середовище.