Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Це мій вклад у майбутнє України» - суддя ВС Андрій Калараш захищає рідну землю та народ

29 червня 2022, 15:58

Напередодні Дня Конституції України відбулася знакова зустріч колег-правників — голови Верховного Суду Всеволода Князєва та судді Верховного Суду Андрія Калараша, який зараз служить на рідній Одещині, сержантом у мінометному взводі Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Андрій Калараш отримав дозвіл на поїздку до столиці, аби зустрітися із Всеволодом Князевим, адже фахова розмова суддів ВС важлива для розвитку правосуддя в країні, особливо під час воєнного стану.

Колеги обговорили низку робочих моментів, поточну ситуацію із підготовкою з’їзду суддів, роботу ВС, напрацювання єдиної практики та новації в роботі судочинства.

Усі ці питання залишаються актуальними для Андрія Калараша, адже свою професію він любить трепетно та відповідально. Втім, на першому місці зараз — захист України від ворога.

«Передусім, я повинен захистити рідну землю та людей, це мій вклад у майбутнє України. Перемога України згодом стане стимулом для економічного розквіту нашої держави, гарантуватиме нам подальший якісний розвиток правової системи, зокрема й судочинства. Але, звісно, не всі судді повинні брати зброю в руки та йти на фронт, тому що судова система зобов’язана функціонувати і під час війни», — переконаний Андрій Калараш.

Голова ВС з повагою ставиться до вибору суддів, які стали на захист України. А щоб важливу місію виконувати було комфортніше, Всеволод Князєв вручив Андрію Каларашу святковий подарунок — тепловізор. Із таким приладом, та ще й із рук колеги, суддя-захисник повертається на Одещину — захищати Конституцію, рідну землю та народ.

«Конституція — це Основний Закон, а суддя — за своєю суттю є гарантом закону, справедливості. Ворог намагається знищити не лише наші міста та інфраструктуру, а й основоположні, конституційні права та свободи людини і громадянина. Але йому не зрозуміти, що наш свободолюбний, незалежний народ ніколи не здається, — зазначив Андрій Калараш. — Вітаю усіх нас зі святом закону та гідності – із Днем Конституції України! Переможемо! Слава Україні!»

 

фото з вебсайту: https://pravo.ua

"Юридична практика"